2017. december 25., hétfő

Karácsonyi ajándék

Én csak csontit venni mentem be a horgászboltba. De tényleg. Aztán elkezdtem nézegetni a pergetőbotokat. Régóta tervezgetem, hogy leváltom a jelenlegit, ami egy 10-30g dobósúlyú, én viszont a legtöbbször 3-5-7 g-os jigfejekkel tűzött gumikat használok. Ahogy nézegettem a botokat, a horgászboltos hívta fel a figyelmemet a pultnál lévő, újonnan érkezett Delphin pálcákra. Mindig szkeptikusan fogadom az újdonságokat, így kritikus szemmel néztem a szóban forgó termékre. Volt egy durvább és egy finomabb típus, nekem az utóbbira volt szükségem így azt vettem kézbe. Az első ami feltűnt, hogy iszonyatosan könnyű volt. Mindössze 110g-ot nyomott, amihez 2,25m-es hossz és 3-18g-os dobósúly párosult. Pont ilyenre volt szükségem. A spicc egész érzékeny, kifejezetten gumihalazáshoz ajánlott, viszont a 3. tag után felkeményedett, az egész botnak egy rendkívül feszes, gyors karakterisztikát adva.
Delphin Zorro névre hallgatott, ami remek névválasztás, hiszen tényleg egy párbajtőrhöz volt hasonló. Megnéztem az árcédulát: 19.000 Ft. No fene. A duplájára gondoltam. Persze annyit nem adtam volna érte, de így felcsillant a remény, hogy talán az enyém lehet ez a szépség. Mindenesetre a boltossal megbeszéltük, hogy alszok még rá kettőt.
Meghánytam-vetettem a dolgot, s rájöttem, hogy ha a ez előzőt eladom, nem jövök ki rosszul anyagilag sem a dologból. Na meg persze úgy sem kapok mástól horgászcuccot karácsonyra, ezért úgy döntöttem, meglepem magam vele az ünnepekre. 2 nap múlva tehát visszamentem és megvettem. 
Immár otthon, egy könnyű orsóval. Pont az orsótartónál van a súlypont
Nem bántam meg azóta sem. A boltból kiérve egyenest egy közeli vízpartra igyekeztem. Átöltözni sem volt idő munka után, hiszen mindössze fél órám volt sötétedésig. Egymás után tűztem fel a csalikat, próbálgattam minden félét. Sokkal jobban éreztem, hol jár a gumi a vízoszlopban, ég és föld volt az előző botomhoz képest. Közben láttam, hogy hajtja a sneciket valami a felszínen a sodrós részen. A sok gumihal mellett volt nálam egy körforgó is, felraktam s második dobásra rá is startolt egy kisebb balin. A tiszta vízben szépen láttam az akciót, igazi élmény volt.
Ez a kis balin avatta fel az új botot :)
Nem gondoltam volna, hogy decemberben, fél óra alatt, 0 fok körüli hidegben láthatom majd halat fogni az új botot. Mindenesetre jól indult a kapcsolatunk az biztos. Pár nappal később egy 45 centis csuka is megdolgozta egy bajai csatornán és gond nélkül vette az akadályt. Remélem még sok szép élménnyel jutalmaz majd az új esztendőben is ez a botocska.
Pár nappal későbbi csuka a karácsonyi napsütésben.

***

Az én ajándékom már megvan, kívánok nektek is hasonló szépeket az ünnepekre. Köszönöm annak, aki olvasott, tartsa meg jó szokását jövőre is. Kívánok kellemes karácsonyt és boldog új évet nektek! Találkozunk 2018-ban, addig is görbüljön a bot, sírjon az orsó!

6 megjegyzés:

  1. Szép botavató! Remélem a következő évben is meghaktogatják majd a spiccet a halacskák néhányszor....
    Üdv

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a halakhoz! Viszont a Dunára ez lehet kicsit vékonyka lesz... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyit még én is tudok :D A régi jó lenne a Dunára, az vaskosabb, csak az meg rövid (2,10). Azt szerintem eladom majd és veszek egy 2,40-eset :)

      Törlés
    2. Nincs 210-nél hosszabb botom már vagy 7-8 éve... :D

      Törlés
    3. Tényleg? :D Több helyen is azt ajánlották, hogy Dunára partról még 2,70 is elkél.

      Törlés
  3. Hát hajrá! ha több helyen is ezt ajánlották, akkor biztos így van. ;)

    VálaszTörlés